top of page

Vill du bli vår ambassadör?


Nu har du en möjlighet att bli ambassadör för Stiftelsen Mammahjärtat.


Som ambassadör kommer du att hjälpa oss att sprida vårt viktiga budskap och information om alla våra pågående och kommande projekt, stora som små. Just nu håller vi på att skräddarsy ett ambassadörsprogram där du får ett brett och långsiktigt uppdrag som representant för en eller flera av stiftelsens centrala frågor.


Agendan för hållbar utveckling 2030 betonar principen att ”lämna ingen bakom” och betonar ett helhetsgrepp för att uppnå hållbar utveckling för alla.


Vad betyder detta för dig?

För oss betyder det följande, rätt till utbildning, god hälsa och välbefinnande skall vara i fokus för en hållbar utveckling och ett välmående samhälle och idag vet vi att det inte ser ut så för många människor. Detta är något vi aktivt har valt att jobba hårt med och söker dig som vill hjälpa oss att uppnå våra mål.


De målen som vi har valt att fokusera på är följande:

Agenda 2030 | Delmål 1.3 | Inför sociala trygghetssystem

Genom Projektet Pappahjärtat - Kämpa inte i tystnad vi vill lyfta ensamstående pappor, och har valt att tillsammans med målgruppen sprida information och kunskap.Vi i Stiftelsen ser att den psykiska ohälsan inte bara drabbar mammor, utan även pappor. För papporna är dock ämnet ännu mer stigmatiserat och få vågar erkänna att de kämpar i tystnad. Vi i stiftelsen vill jobba med detta ämne både på individnivå, men även på samhällsnivå, där vi informerar och utbildar allmänheten om psykisk ohälsa bland män. I projektet hyllas ensamstående pappor genom en trygg plattform där de kan våga prata och dela med sig av hur ett ensamt föräldraskap är, utifrån ett manligt perspektiv. Vi vurmar för ett klimat där det är välkommet med öppna samtal om hur det är att vara ensamstående pappa, hur de hanterar sin vardag och upplever sin egen roll som pappa. Vi vill att de ska kunna prata med varandra om fördomar kring ett ensamt föräldraskap, deras kärlekar i livet och dela detta med varandra.


Agenda 2030 | Mål 2 | Ingen hunger

Genom vårt projekt Söndagsmiddag med Mammahjärtat har vi möjligheten att varannan söndag bjuder in ensamstående med sina barn för att laga middag tillsammans med oss. Alla barn ska ha rätt till en varm middag under en efterlängtad söndag. Vi lagar mat tillsammans i ett sponsrat kök och umgås under lättsamma former.

P.g.a. restriktioner av pandemin har vi inte kunnat hålla en Söndagsmiddag på länge men nu börjar det ljusa upp.

Agenda 2030 | Mål 3 | Hälsa och välbefinnande

Genom Vårt Projekt Mammahjärtat - Sprid glädjen vidare vill vi nå ut till så många mammor som möjligt där ute. Tyngdpunkten ligger på hälsa, välmående, föräldraskap och support. Som många av oss vet så kan ett ensamt föräldraskap många gånger vara utmanande på många plan, inte bara för en som person, utan också socialt och ekonomiskt. För många är möjligheten till aktiviteter inom hälsa, välbefinnande och personlig utveckling mycket begränsad, trots att det är något som kan göra avsevärd skillnad i rollen som förälder. Stiftelsen Mammahjärtat fångar upp detta behov genom initiativet ”Sprid glädjen vidare”, där ensamstående, tack vare samarbeten med engagerade företag, får ta del av en rad olika tjänster helt kostnadsfritt.


Agenda 2030 | Mål 4 | God utbildning för alla

En utbildning i privatekonomi är en viktig del i att stärka ensamstående mammor och deras barn på vägen ut ur den ekonomiska utsattheten och fattigdomscirkeln. Detta vill vi i Stiftelsen Mammahjärtat bidra till genom vårt projekt Mamma-Akademin, där vi utbildar barn i ekonomisk utsatthet och deras ensamstående mammor för att få en bättre grund i privatekonomi, samt bygger på deras framtidsdrömmar och -hopp genom att stärka självkänslan och självförtroendet och upprättar konkreta handlingsplaner för att de ska kunna nå sina mål vad gäller arbetssituation, utbildning och levnadsstandard.


Vill du hjälpa till?

Kontakta oss på samarbete@stiftelsenmammahjartat.se

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page