top of page

Sprid glädjen vidare med Stiftelsen Mammahjärtat

Uppdaterat: 4 maj 2021


Be the change you want to see in the world,

Pay it forward.

  • Har du någon gång känt att du så gärna vill göra skillnad men att det ibland känns hopplöst?

  • Att världen därute är allt för stor och att det finns allt för många som skulle behöva din hjälp?

  • Att din handling bara skulle vara en droppe i havet?


Vi på Mammahjärtat vet att det kan kännas så ibland. Men vi vet också att en droppe i havet ger ringar på vattnet. Allting börjar hos oss själva. Genom goda gärningar kan vi bidra till en mer kärleksfull vardag och göra positiva avtryck i människors liv. Då allt faktiskt börjar med oss själva, så är det upp till oss att skrida till handling. Mammahjärtat grundades på principen ”pay it forward”, att förmedla en kärleksfull gåva där prislappen är att sprida glädjen vidare.


Målet med initiativet är att skapa en kedja av goda gärningar, sprida omtanke och glädje som sedan förs vidare från person till person. Mammahjärtat är vårt sätt att göra skillnad för människor i vardagen och du kan bli en del av det! Brevduvor har använts för att skicka meddelanden sedan de gamla grekernas tid, men i takt med att utvecklingen gick framåt försvann dess användande när telegrafen uppfanns. Denna tradition är något som vi på Mammahjärtat vill återuppväcka, därför har vi valt brevduvan som symbol för vår

verksamhet.


Vår duva symboliserar överlämningen av glädjen till någon annan, en enkel gest som medför godhet och välmående. Om du tittar på vår logo så ser du hur en liten del brutits loss från Mammahjärtat. Den delen förs nu vidare ut i världen i duvans näbb. Mammahjärtat har bara en önskan, att alla som mottager en god gärning också väljer att göra gott för någon annan. Inte bara för att vi själva mår bra av det, utan för att det faktiskt är så fungerar.


Genom att sprida Mammahjärtat till så många du känner, hjälper du fler att få mer glädje i sitt liv! För händerna som släpper duvan, ja det är du som läser detta. Vår vackra och kraftfulla symbol finns tryckt på vår tote bag och precis som du kan bära den med dig så bär du också på möjligheten att sprida glädjen vidare till dina medmänniskor. Bli en del av vårt nätverk och gör skillnad redan idag!


SPRID GLÄDJEN VIDARE


Av: Ordförande

Lucy Sonberg

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page