top of page

3 sätt att växa genom ensamheten


Kämpar du med ensamheten under den här säsongen?

Kanske bor du inte nära din familj, eller kanske har du inga friska familjemedlemmar som du kan dela någon form av relation med. Kanske har dina vänner flyttat eller så har du inte kunnat hålla kontakten med dem så mycket som du hade velat. Ensamheten kan kännas som en kvävande uppförsbacke ibland. Här är några saker vi kan lära oss genom ensamheten.


Vi lär oss mer i dalarna.

Låt oss först erkänna att det finns saker att lära sig, på både bergstopparna men också i dalarna, låt oss inse detta. Det finns bara vissa saker som vi verkar lära oss bättre under våra värsta dagar. När ett barn är litet och upprepade gånger påminns om att inte röra vid den heta spisen, är det inte riktigt lika effektivt som när de faktiskt rör vid spisen och få uppleva konsekvenserna. Dalarna med brutna vänskap, skilsmässor, död och förlust skapar lärdomar som visar sig vara användbara i många år framöver. Ensamhetens djup kan ge en ökad tacksamhet för de kommande relationerna.


Ensamhet kan vara en tid för att arbeta med oss själva.

De flesta av oss kan ta fram en lista en halv mil lång över saker vi behöver arbeta med, flera sit-ups, leva ett mer hälsosamt liv, få ordning på ekonomin. Det finns SÅ mycket att jobba på. Ensamheten kan skapa, inte bara en medvetenhet om vad vi behöver arbeta med, utan den tid och avsikt som krävs för att göra det. Vilka saker kan du arbeta med i ditt eget liv just nu?


Ensamhetstider kan vara tider för själv-utveckling.

Kanske lägger du mer värde på en relation med en person, än du gjorde på din relation till dig själv. Den här säsongen kan vara den perfekta tiden att utvärdera dessa beteenden så att du kan förhindra dem i framtiden. Eller kanske är denna tid av ensamhet en tid för att upptäcka avsikten med ditt liv. Vi har alla fått unika talanger, färdigheter och gåvor som kan användas för att förbättra livet för dem omkring oss och oss själva. Vad är ditt? Vilka saker i ditt liv kan du ge tillbaka till andra, och hur skulle det i slutändan förbättra ditt eget liv?


gif

53 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page